Tortilla warzywna

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

placki tortilla  - 10 groszek ( konserwowy lub mrożony [ugotow - 800 gfasola biała (z puszki)  - 500 gpassata Valfrutta - 700 gdojrzewający twardy ser - 300 gpuszka pomidorów krojonych Valfrutta - 1 łyżeczka kminku - 1 por - 1 oliwa z oliwek extra vergine Olitaliasól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
dużo
katarzyna_fly