Koszyczki z cukinii i ricotty

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

młode cukinie - 2 ser ricotta - 300 gorzeszki pistacjowe  - 1 garśćsos chrzanowy Tarsmak - 3 łyżkiskórka z jednej cytrynyoliwa z oliwek

Przygotowanie: 

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.

Smacznego!

 

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera