sałatka ryżowa z kurczakiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

sos chrzanowy - 3 łyżkiryż - 1 woreczekpieczony filet z kurczakajajka - 4 sztukiogórki konserwowe - 4 sztukipapryka czerwona - 1 sztukakukurydza konserwowa - 1 puszkasólpieprz

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo.

Przyżądzić ryż (do wody można dodać liścia laurowego, kostkę rosołową lub cebulę naszpikowaną kilkoma goździkami).

Dodać odrobinę masła lub oliwy (żeby ziarna się nie sklejały.

Ostudzić. 

Filet, jajka, ogórki i paprykę pokroić w kostkę.

Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Połączyć wszystkie sładniki.

 

 

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut

ILOŚĆ PORCJI: 6

KALORYCZNOŚĆ: 208 kcal na porcję

 

 

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
yamimo