Sałatka jesienna z sosem koperkowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 1 mała młoda cukinia- ½ papryki czerwonej- ½ papryki żółtej- mała cebula- sałata strzępiasta- olej - 1 łyżka kaparów- garść owoców aronii- 4 plastry boczku grillowanego - Sos Koperkowy Tarsmak- pieprz grubo zmielony do smakuDressing:4 łyżki oliwy z oliweksok z ½ cytryny1 łyżeczka musztardy francuskiej

Przygotowanie: 

Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość Sosem Koperkowym Tarsmak. Udekorować gałązkami koperku, cząstkami cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera