Makaronowe kolanko w towarzystwie wędzonego łososia

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • Makaron kolanko – 250 g
  • Łosoś wędzony – ok. 150 g
  • Cukinia – 1 szt.
  • Cebula – 1szt.
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Świeży tymianek
  • Oliwa
  • Sól, pieprz, tymianek suszony
Przygotowanie: 

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię oraz porwanego na drobne kawałki łososia. Wszystko delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dusimy przez około 5 minut. Na koniec do odcedzonego makaronu dodajemy uduszonego łososia z cukinią i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą gałązką tymianku.
Smacznego!

 

pysznie.pl