Makaronowe kolanko w towarzystwie wędzonego łososia
24/03/2015 - 10:07
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- Makaron kolanko – 250 g
- Łosoś wędzony – ok. 150 g
- Cukinia – 1 szt.
- Cebula – 1szt.
- Czosnek – 1 ząbek
- Świeży tymianek
- Oliwa
- Sól, pieprz, tymianek suszony
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię oraz porwanego na drobne kawałki łososia. Wszystko delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dusimy przez około 5 minut. Na koniec do odcedzonego makaronu dodajemy uduszonego łososia z cukinią i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą gałązką tymianku.
Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz