Krewetki panierowane z sosem Tikka Masala

kuchnia chińska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- krewetki tygrysie surowe 300g
- sok z cytryny 1 łyżeczka
- czosnek 2 ząbki
- sól, pieprz czarny do smaku
- mąka   
- jajko
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
 

Przygotowanie: 

Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 1 godzinę.
Opanierować w mące, jajku, bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem Tikka Masala firmy Tarsmak.
 

Panna Sfera