Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

filety śledziowe - 400 gwoda - 1/2 szklankiocet 10% - 1/2 szklankicebula - 1 sztukaziele angielskie - 10 ziarenekgoździki - 10 ziarenekgorczyca - 1 łyżeczkacynamon - 1 laskasos Tarsmak - 1 sztuka

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera