Ogórki szaszłykowe
16/06/2007 - 23:37
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ogórki - 4 kgcebula w plastry - 1/2 kgseler- nać pokroić - 5-7 gałązekwoda - 9 szklaneksól - 1 szklankaocet - 2 szklankicukier - 2 szklankiprzyprawa do szaszłyków - 1i1/2 łyżkigorczyca - 1 łyżeczkaliść laurowy - 1-2 woda - 4 szklanki
Przygotowanie:
Małe ogóreczki, pokrojoną cebulę i posiekany seler zalać 9 szklankami wody z 1 szklanką soli na 2 godziny. Zalewę zrobić zreszty składników, zagotować. Ogórki, seler, cebule odcedzić i poukładać w słoikach, zalać zalewą. Pasteryzować 8 minut
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz