Koreczki z szynki i cukinii z serkiem fr

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 1 średniej wielkości, świeża cukinia,- opakowanie Szynki konserwowej ZM Pekpo- serek fromage,- mięta i bazylia oraz sól i pieprz do s

Przygotowanie: 

Przygotowanie: Cukinię ze skórką pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry. Serek wymieszać z ziołami, solą i pieprzem. Rozłożyć plastry szynki, każdy nadziać serkiem, a następnie zawinąć. Roladki owinąć jeszcze plastrami cukinii i spiąć wykałaczką. Całość udekorować posiekanym szczypiorkiem lub rzodkiewką.

Wskazówka: Cukinię można zastąpić ogórkiem. Aby pokroić warzywa na równe i cienkie plastry można użyć ostrza od tarki, która służy głównie do przygotowywania ogórków na mizerię.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera