Babeczka z pastą miętowo-cytrynową

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

twaróg półtłusty - 300 gramówjogurt naturalny  - 2 - 3 łyżkiświeża mięta  - 1 mały pęczekskórka cytrynowa - 1 cytrynakurkuma -  szczyptasól -  szczyptacukier -  szczyptapomidorki koktajlowe -  kila sztuk

Przygotowanie: 

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!

 

 

Wykonanie:

 

Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić  jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartaletki napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
dużo
Gastrosfera