pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Babeczka z pastą miętowo-cytrynową

Babeczka z pastą miętowo-cytrynową

  • 21 June 2012
  • Gastrosfera
Składniki: 

twaróg półtłusty - 300 gramówjogurt naturalny  - 2 - 3 łyżkiświeża mięta  - 1 mały pęczekskórka cytrynowa - 1 cytrynakurkuma -  szczyptasól -  szczyptacukier -  szczyptapomidorki koktajlowe -  kila sztuk

Przygotowanie: 

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!

 

 

Wykonanie:

 

Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić  jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartaletki napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

 


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/przek%C4%85ski/babeczka-z-past%C4%85-mi%C4%99towo-cytrynow%C4%85