Tortilla meksykańska
01/01/1970 - 01:00
kuchnia meksykańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Ciasto
mąka kukurydziana - 20 dag
mąka pszenna - 20 dag
mleko - 1/2 l
jajka - 2 szt.
sól - 1 płaska łyżeczka
olej
Nadzienie
pierś z kurczaka
papryka mielona
ogórki
papryka np. czerwona
orzechy arachidowe - 5 dag
majonez
sól
Przygotowanie:
Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z jajkami, mlekiem i solą (tak aby powstało ciasto takie jak na naleśniki). Na patelni mocno rozgrzać olej, smażyć cienkie placuszki.
Ogórki i paprykę pokroić. Piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić, posypać mieloną papryką. Usmażyć na oleju i posolić, wymieszać z pokrojoną papryką, ogórkami i orzeszkami, na każdym placuszku położyć farsz, można polać majonezem i zwinąć w rulon.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz