Makaron wstążka z pomidorkami i kurczak

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron wstążka - 250 gPomidory suszone  - 5 sztukFilet z kurczaka  - 1 sztukaŚmietana 30 %  - 1 opakowanieczosnek - 1 ząbekwoda - 40 mlolej, sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie: 

Makaron należy ugotować al dente. Filet kroimy na cząsteczki i smażymy, a po chwili dolewamy wody. Mięso dusimy na małym ogniu przez około 10 minut po czym dodajemy czosnek. Tłuszcz oraz wodę odlewamy, a w zamian dodajemy śmietankę z pokrojonymi pomidorami. W ostatnim etapie dorzucamy mięso i doprawiamy do smaku. Całość podajemy z ugotowanym makaronem wstążka.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera