Zapiekane pomidory faszerowane
19/04/2013 - 10:17
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 kg pomidorów
400 g „Kaszanki domowej” ZM Pekpol
łyżka tymianku
łyżka bazylii
gałązka majeranku
bulion warzywny
Przygotowanie:
Kaszankę mieszamy ze świeżymi ziołami, a następnie odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy pomidory, odcinamy ich górne części i wydrążamy z pestek. Następnie faszerujemy je kaszanką i przykrywamy, wcześniej odkrojoną górną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 °C, układamy pomidory w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną bulionu i pieczemy ok. 20 minut aż się zarumienią. Pomidory zamiast w piekarniku można podpiec na elektrycznym grillu. Doskonale smakują z grillowanymi ziemniaczkami. Proste i pyszne, smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz