Kotlety wieprzowe z kością
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso wieprzowe z kością – na 4 kotlety
cebula - 1 mała
natka pietruszki - 1/2 pęczka
ocet ziołowy - 2 łyżki
białe wytrawne wino - 2 łyżki
posiekane zioła - 1 łyżka (tymianek, rozmaryn, szałwia)
sól czosnkowa - 1/2 łyżeczki
sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Ocet wymieszać z winem, dodać zioła, cebulę, sól czosnkową, natkę, pieprz oraz olej. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, natrzeć marynatą. Tak przygotowane mięso odłożyć na co najmniej 30 minut do lodówki.
Mięso grillować 8 -.10 minut z każdej strony. Lekko oprószyć solą.
Można podawać np. z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą, pieczywem i sałatką wiosenną itp.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz