Łosoś z grilla na warzywnej tortilli

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g
- 4 placki tortilli
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża zielona
- 1 por
- 2 średnie marchwie
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
- Sos koperkowy Tarsmak

Przygotowanie: 

Łososia doprawić solą,  pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.   Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera