Koktajl mleczno - brzoskwiniowy
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
niesłodzone skondensowane mleko - 1 puszka
mleko (3,2 %) - 1/2 szklanki
brzoskwiniowa zalewa z puszki - 1/2 szklanki
lub syrop brzoskwiniowy - 4 łyżki
migdały w płatkach - 5 dag
cukier puder
Przygotowanie:
Mleko ugotować, dodać płatki migdałów, wymieszać, gotować ok. 3 minut na małym ogniu, wystudzić. Skondensowane mleko ubić z syropem brzoskwiniowym na puszystą pianę (mikserem na najwyższych obrotach). Pianę ostrożnie wymieszać z mlekiem i płatkami migdałowymi, jeśli jest nie słodki dodać cukier puder. Wstawić do lodówki do schłodzenia, a następnie rozlać na porcje.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz