Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta
26/09/2018 - 13:55
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 2 dag suszonych grzybów
- 30 dag ryżu brązowego Britta
- sól, pieprz
- 2 jaja
- 1 łyżka siekanego koperku
- 5 dag ostrego sera żółtego
- 5 dag cebuli
- 3 dag tłuszczu
- 5 dag tartej bułki
- 5 dag tłuszczu do smażenia
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
40 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz