Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 dag suszonych grzybów
  • 30 dag ryżu brązowego Britta
  • sól, pieprz
  • 2 jaja
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 5 dag ostrego sera żółtego
  • 5 dag cebuli
  • 3 dag tłuszczu
  • 5 dag tartej bułki
  • 5 dag tłuszczu do smażenia
  • natka pietruszki
Przygotowanie: 

Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.
 
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
40 minut
Liczba porcji: 
4
flypr