Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella    200g
- schab bez kości firmy Gzella      600g
- imbir świeży tarty    1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko    1 sztuka
- bułka tarta   2 szklanki
- sezam   1 szklanka
- płatki migdałowe    1 szklanka
- dynia łuskana   1 szklanka
- słonecznik łuskany   1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
- masło   1 łyżka

  •  
Przygotowanie: 

Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami.
Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.

Przepis poleca Szef Kuchni Robert Muzyczka
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
smażenie
Czas przygotowania: 
1 godz.
Liczba porcji: 
4
Redakcja