Grillowane papryki z pikantnym farszem

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 3 świeże papryki kolorowe
- 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)
- 1,5 łyżeczki płatków chili
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
- sól do smaku

Przygotowanie: 

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Metoda przygotowania: 
grilowanie
Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera1