Klopse w Zuse
27/07/2010 - 13:32
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mięso wieprzowecebulasól, pieprz, magiziemniakijajkabułka tartaVegeta
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym.
Potrawę jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka. Tam też dostałam przepis na to kaszubskie danie. Bardzo dobre i szybko się przygotowuje. Można je też zjeść w Restauracji Nordowi Mol.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz