Klopse w Zuse

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mięso wieprzowecebulasól, pieprz, magiziemniakijajkabułka tartaVegeta

Przygotowanie: 

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym.

 

Potrawę jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka. Tam też dostałam przepis na to kaszubskie danie. Bardzo dobre i szybko się przygotowuje. Można je też zjeść w Restauracji Nordowi Mol.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Aniawu73