Risotto makaronowe z kurczakiem i warzyw

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Makaron Międzybrodzki ryż - 250 gfilet z kurczaka - 150 gcebula - 1 szt.czerwona papryka - 1 szt.żółta papryka - 1 szt.kapusta pekińska - 100 goliwa z oliwek - 2 łyżkaczosnek - 2-4 ząbeksól -  do smakupieprz -  do smakusłodka papryka -  do smakunatka pietruszki

Przygotowanie: 

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć.

Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić.

Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera