Kiełbasa z salsą paprykową
30/12/2013 - 16:15
kuchnia meksykańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol - opakowaniesalsa paprykowa3 świeże papryki w różnych kolorach2 średnie cebule3 ząbki czosnku2-3 ogórki konserwowe2 łyżki cebulki marynowanej100 ml wody100 ml keczupu pikantnego2 łyżki olejupłatki chilli, sól, cukier
Przygotowanie:
Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz