pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Kiełbasa z salsą paprykową

Kiełbasa z salsą paprykową

  • 30 December 2013
  • Gastrosfera
Składniki: 

Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol  -  opakowaniesalsa paprykowa3 świeże papryki w różnych kolorach2 średnie cebule3 ząbki czosnku2-3 ogórki konserwowe2 łyżki cebulki marynowanej100 ml wody100 ml keczupu pikantnego2 łyżki olejupłatki chilli, sól, cukier

Przygotowanie: 

Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa-z-warzywami/kie%C5%82basa-z-sals%C4%85-paprykow%C4%85