Grillowany filet z kurczaka

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

filet z kurczaka - 4 120 g
pieczarki świeże - 10 sztuk
cebula - 1 sztuka
sól, pieprz
świeży rozmaryn
ziemniaki - 4 sztuki
olej - 2 łyżki
sos koperkowy \"Tarsmak\"

Przygotowanie: 

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu.  Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak” Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C Smacznego!  

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera