Faszerowana papryka - pysznie i zdrowo!

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • Międzybrodzki Makaron ryż - 250 g
  • Łopatka wieprzowa - 200 g
  • Boczek wędzony - 200 g
  • Cebula - 3 szt.
  • olej - 3 łyżki
  • Masło - 1 łyżka
  • Świeża, kolorowa papryka - 6 szt.
  • Natka pietruszki  - 1 pęczek
  •  Sól, pieprz (czarny i ziołowy)
Przygotowanie: 

1.      Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2.      Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
3.      Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą.
4.      Następnie dodajemy przyprawy.
5.      Ugotowany makaron dodajemy do mięsa.
6.      Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło.
7.      Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
8.      Papryki dokładnie myjemy, wydrążamy z nich środki, napełniamy farszem, a następnie przykrywamy dekielkiem.
9.      Całość pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 45 minut.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera