bo rau thap cam - wołowina z warzywami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

wołowina - 10 dag
duża cebula - 1 sztuka
bambus
czosnek - 2 ząbki
korzeń imbiru
duża papryka czerwona - 1 sztuka
duża marchew - 1 sztuka
dymka - 2 sztuki
duży por - 1 sztuka
sos sojowy
sól
cukier
pieprz
olej do smażenia
makaron sojowy

Przygotowanie: 

Wołowinę pokroić na cienkie plasterki. Przyprawić imbirem, czosnkiem, cukrem, pieprzem i sosem sojowym. Odstawić na 15 minut. Makaron zaparzyć i pokroić (ok. 5 cm). Namoczone grzyby posiekać. Paprykę, marchewkę, cebulę i bambus pokroić na drobne kawałki. Silnie rozgrzać olej. Smażyć wszystko w rondlu na dużym ogniu przez 2-2,5 minuty. Przybrać zieleniną. Podawać na gorąco na podgrzanym półmisku.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
1
yamimo