Święta już tuż tuż!
17/12/2012 - 14:06
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron łazanka - 250 gkapusta kiszona - 500 ggrzyby suszone - 5 gcebula średnia - 2 sztmasło - 2 łyżkipieprz ziołowy sól, pieprz czarny do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz