Święta już tuż tuż!

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron łazanka  - 250 gkapusta kiszona  - 500 ggrzyby suszone  - 5 gcebula średnia  - 2 sztmasło - 2 łyżkipieprz ziołowy sól, pieprz czarny do smaku

Przygotowanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera