Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

pieczarki - 500 g cebula - 1 bułka - 4 kromki masło - 3 łyżki chrzan śmietankowy MOSSO - 1 łyżka sól, pieprz, przyprawa do grzanek - szczypta 

Przygotowanie: 

1. Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.

2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed  końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek.

3. Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia.

4. Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę Chrzanu Śmietankowego MOSSO – używam tego, gdyż moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
jsquoteme