Faszerowany filet z kurczaka
28/05/2013 - 13:48
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 - 2 kulki sera mozzarella - 3-4 pomidory suszone z oliwy - olej - świeża bazylia i rozmaryn- sól, pieprz do smaku- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz