Faszerowany filet z kurczaka

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 - 2 kulki sera mozzarella - 3-4 pomidory suszone z oliwy - olej - świeża bazylia i rozmaryn- sól, pieprz do smaku- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Przygotowanie: 

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

 

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera