MINI TARTALETKI Z AKSAMITNYM MUSEM CZEKOLADOWYM Z AVOCADO

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 małe, dojrzałe awokado
  • dwie czubate łyżki kakao
  • 1 banan 
  • 2 łyżki miodu  
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady 
  • 12 Babeczek mini do nadzień słodkich (np. od Dan Cake)
Przygotowanie: 

Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake. Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę. Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.
Smacznego!

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
10
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja