Mazurek czekoladowy z wafli
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
wafle - 3 szt.
masło - 10 dag
cukier puder - 10 dag
czekolada - 10 dag
migdały - 5 dag
mąka - 2 łyżki
białka - 3 szt.
polewa czekoladowa
bakalie i owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Czekoladę zetrzeć na tarce, pokroić migdały. Masło utrzeć z cukrem, dodać czekoladę, migdały i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Po trochu dodawać do masy białka i mąkę. Delikatnie mieszać. Masą przełożyć wafle. Piec 40 minut w piekarniku o temperaturze 180ºC. Po upieczeniu koniecznie należy mazurka posmarować czekoladową polewą i udekorować.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz