kryzysek z jabłkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

orzechy włoskie krojone - 1 szklankajabłka pokrojone w kostkę - 3 sztukicukier - 1 szklankamąka krupczatka - 2 szklankimargaryna - 1 kostkajajka - 5 sztuksoda - 1 łyżeczkaproszek do pieczenia - 1 łyżeczkamleko skondensowane słodzone - 1 puszkamasło - 30 dagczekolada - 1 tabliczkamleko

Przygotowanie: 

Białka z cukrem ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać po łyżce cukru, następnie żółtka. Margarynę rozpuścić i ostudzić, wlewać do ciasta i mieszać na przemian z mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać orzechy i jabłka. Ciasto podzielić na dwie części i rozłożyć na dwie blachy wyłożone papierem. Piec w temp. 185°C na złoty kolor. Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 2,5 godz., ostudzić. Masło utrzeć i ucierając dodawać po łyżce mleka. Ciasto przełożyć masą i polać polewą (rozpuścić tabliczkę czekolady z 2 łyżkami mleka).

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
yamimo