Krakersy serowe
21/06/2007 - 15:30
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
mąka pszenna - 20 dag proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka masło - 10 dag posiekane orzechy - 10 dag starty żółty ser - 10 dag jajko – 1 szt.śmietana - 1 łyżkasól - 1/2 łyżeczki jajko - 1 szt. (do smarowania)
Przygotowanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać orzechy, tarty ser, jajko, śmietanę, masło, sól. Wyrobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Powierzchnię placka zbić tłuczkiem do mięsa. Wykrawać krążki. Układać na posypanej mąką blasze. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180 C.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz