Izaura

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

CIASTO:mąka - 1,5 szklankicukier - 1,5 szklankikakao - 3 łyżkimargaryna - 1 kostkaproszek do pieczenia - 3 łyżeczkicukier waniliowy - 1 torebkajajka - 4 sztukiwoda - 5 łyżek MASA SEROWA:ser biały - 50-70 dagjajka - 4 sztukicukier - 1 szklankamasło - 0,5 kostkiwiórki kokosowe

Przygotowanie: 

CIASTO:

Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować przez 5 minut.

Ostudzić.

Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.

Odlać pół szklanki masy.

Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.

Wlać do formy.

 

MASA:

Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami.

Utrzeć na gładką masę.

 

CIASTO:

Wyłożyć na ciasto.

Piec 60 minut w temperaturze 200°C.

Po upieczeniu podlać pozostałą masą.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
yamimo