Izaura
07/12/2008 - 15:11
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
CIASTO:mąka - 1,5 szklankicukier - 1,5 szklankikakao - 3 łyżkimargaryna - 1 kostkaproszek do pieczenia - 3 łyżeczkicukier waniliowy - 1 torebkajajka - 4 sztukiwoda - 5 łyżek MASA SEROWA:ser biały - 50-70 dagjajka - 4 sztukicukier - 1 szklankamasło - 0,5 kostkiwiórki kokosowe
Przygotowanie:
CIASTO:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować przez 5 minut.
Ostudzić.
Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.
Odlać pół szklanki masy.
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.
Wlać do formy.
MASA:
Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami.
Utrzeć na gładką masę.
CIASTO:
Wyłożyć na ciasto.
Piec 60 minut w temperaturze 200°C.
Po upieczeniu podlać pozostałą masą.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz