Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem
31/10/2017 - 16:17
kuchnia polska
Ocena: 
Brak głosów
Składniki: 
- 2 filety z kurczaka
 - ½ świeżego brokułu
 - 200 g sera Aldamer MSM Mońki
 - 2 łyżki oleju rzepakowego
 - sól i pieprz do smaku
 
Przygotowanie: 
Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200oC przez ok. 30 minut.
Podawać jako ciepłe danie lub na zimno w plastrach, jako przekąskę.
Smacznego!
Metoda przygotowania: 
pieczenie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
 
        