Tosty francuskie z owocami sezonowymi
02/08/2017 - 13:16
kuchnia polska
Ocena: 
Brak głosów
Składniki: 
Składniki (2–4 porcje):
- 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
 - 3 jajka (L)
 - 150 ml mleka
 - 2 łyżki cukru trzcinowego
 - 1/2 łyżeczki cynamonu
 - owoce
 - cukier puder
 - olej rzepakowy Rapso
 - szczypta soli
 
Przygotowanie: 
Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
    Smacznego!
Metoda przygotowania: 
smażenieCzas przygotowania: 
15 minutLiczba porcji: 
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
 
        