Tagiatelle z boczkiem i borowikami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

makaron tagliatelle  - 400 gBoczek z komina ZM Pekpol  - 150 gcebula - 2 sztukiborowiki - 100 golej - 1 łyżkasłodka śmietanka 18% - 250 mlsól, pieprz -  do smakunatka pietruszki - 1 sztukatarty ser Grana Padano lub inny twardy

Przygotowanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera