Zupa krem z awokado
01/01/1970 - 01:00
kuchnia gwatemalska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
awokado - 3 owoce
pierś kurczaka – ugotowana
rosół z kury - 1 l
śmietana - 1/4 litra
wytrawne sherry - 2 łyżki
sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Ugotowaną pierś kurczaka pokroić w kostkę. Rosół zagotować, włożyć mięso.
Owoce awokado umyć, przepołowić i usunąć z nich pestki. Miąższ wydrążyć łyżką do samej
skórki i zmiksować, wymieszać dokładnie ze śmietaną, wlać do rosołu. Zupę przez chwilę podgrzać, ale nie gotować. Do smaku dodać sól, pieprz oraz sherry.
Zupę podawać z tostami na ciepło lub na zimno.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz