Zupa babska
01/01/1970 - 01:00
kuchnia francuska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
pory – 3 szt.
ziemniaki – 25 dag
masło – 2 łyżki
mleko – 1/2 szklanki
woda – 4 szklanki
bagietka – 1 czerstwa
gałka muszkatołowa
sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Pory oczyścić, umyć, wysuszyć, pokroić w talarki. Masło rozpuścić, włożyć pory dusić chwilę, wlać odrobinę wody i dusić ok. 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić, włożyć do porów wlać resztę wody, mleko, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i gotować 30 minut. Bagietkę pokroić i podsmażyć na maśle. Zupę podawać z grzankami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz