Chłodnik wiosenny
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
botwinka – 1 pęczek
rosół z kurczaka – 4 szklanki
ogórek – 1 szt.
pomidor –1 szt.
rzodkiewka – 1 pęczek
kefir – 1-2 szklanki
posiekany koperek - 1 łyżka
posiekana natka – 1 łyżka
jajka na twardo – 2 szt.
sok z cytryny
cukier - szczypta
sól, pieprz
Przygotowanie:
Botwinkę umyć, posiekać, włożyć do rosołu i gotować 20 min. Pozostawić do wystygnięcia. Pomidora i rzodkiewki umyć. Ogórek i jajko obrać. Wszystko pokroić w kostkę. Zimny rosół z botwinką wymieszać z kefirem, dodać do smaku sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Włożyć pokrojone warzywa, jajko, posypać koperkiem i natką pietruszki.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz