Cukinie faszerowane mięsem i żółtym sere
średnie cukinie - 2 szt.mięsa mielonego - 500 gcebule - 2 szt.świeża papryka - 1 szt.ząbki czosnku - 4 szt.pęczka natki pietruszki - 1/2 szt.pomidory - 2 szt.sera żółtego Gouda MSM Mońki - 300 g• zioła prowansalskie, sól, pieprz
Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz