Cukinie faszerowane mięsem i żółtym sere

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

średnie cukinie - 2 szt.mięsa mielonego - 500 gcebule  - 2 szt.świeża papryka - 1 szt.ząbki czosnku - 4 szt.pęczka natki pietruszki - 1/2 szt.pomidory - 2 szt.sera żółtego Gouda MSM Mońki - 300 g• zioła prowansalskie, sól, pieprz

Przygotowanie: 

Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera