Placki grzybowe z sosem czosnkowym
17/01/2014 - 10:51
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 kg ziemniaków- 30 g suszonych grzybów- 1 średniej wielości cebula- 3 jajka- 4 łyżki mąki- sos czosnkowy Tarsmak- olej- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz