Grillowane brokuły z serem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

świeże brokuły - 200 gżółty ser Morski MSM Mońki - 10 głyżka oliwy z oliwek - 2 suszone pomidory w oliwie - 4 sztłyżeczka octu balsamicznego - 1 

Przygotowanie: 

Przygotowanie:

● Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki

● Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem

● Brokuły układamy na grillu i pieczemy 5 do 8 minut

● Pod koniec grillowania na warzywa układamy plasterki sera, a kiedy się rozpuści przekładamy całość do miseczek.

Brokuły z serem mogą stanowić część większego posiłku, np. drugiego dania z ziemniaczkami i kotletem. Smacznego!

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera