Sałatka z fasoli na ostro

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ziemniaki - 50 dag
cebula - 2 szt.
fasola szparagowa - 50 dag
szynka - 3 grube plastry
tłuszcz - 2 łyżki
bulion - 1/2 szklanki
sól
ocet winny - 1 łyżka
posiekana natka - 1 łyżka

Przygotowanie: 

Ziemniaki i fasolę umyć i ugotować osobno w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Cebule obrać i posiekać. Szynkę pokroić, przesmażyć na tłuszczu. Dodać cebule, usmażyć. Wlać bulion i ocet, chwile podgrzewać, ewentualnie dosolić.
Fasolę i ziemniaki przełożyć na półmisek, polać sosem i posypać natką.

pysznie.pl