Sałatka z fasoli na ostro
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ziemniaki - 50 dag
cebula - 2 szt.
fasola szparagowa - 50 dag
szynka - 3 grube plastry
tłuszcz - 2 łyżki
bulion - 1/2 szklanki
sól
ocet winny - 1 łyżka
posiekana natka - 1 łyżka
Przygotowanie:
Ziemniaki i fasolę umyć i ugotować osobno w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Cebule obrać i posiekać. Szynkę pokroić, przesmażyć na tłuszczu. Dodać cebule, usmażyć. Wlać bulion i ocet, chwile podgrzewać, ewentualnie dosolić.
Fasolę i ziemniaki przełożyć na półmisek, polać sosem i posypać natką.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz