Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas 6 plasterków ananasa z puszkijajka1 mały słoiczek papryki konserwowej1 słoiczek sosu tatarskiego PREMIUM Tars½ dojrzałego granatupłatki chilli ½ szklanki octu spirytusowego1 litr wody

Przygotowanie: 

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera