Makaronowa sałatka ze szparagami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron Świderki - 250 gSzparagi - 15 sztukSzynka parmeńska - 4 plastrySer do posypania  - 1 szczyptaOliwa z oliwek - 1 łyżkaOcet balsamiczny - 0,5 łyżkiSok z cytryny - 0,5 łyżeczkiSól - 1 szczyptaPieprz - 1 szczypta

Przygotowanie: 

W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe.

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera