Makaronowa sałatka ze szparagami
31/10/2012 - 13:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron Świderki - 250 gSzparagi - 15 sztukSzynka parmeńska - 4 plastrySer do posypania - 1 szczyptaOliwa z oliwek - 1 łyżkaOcet balsamiczny - 0,5 łyżkiSok z cytryny - 0,5 łyżeczkiSól - 1 szczyptaPieprz - 1 szczypta
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz