Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

biała ryba morska - 0,7 kgbrokuł - 1 sztukaśredni por - 1 sztukapęczek koperku - 1 sztukasos koperkowy Tarsmak -  wg uznaniacukier - 0,5  szklankioliwa - 2  łyżki

Przygotowanie: 

Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni  karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera