Karmelowa ryba zapiekana z brokułami
19/12/2012 - 13:28
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
biała ryba morska - 0,7 kgbrokuł - 1 sztukaśredni por - 1 sztukapęczek koperku - 1 sztukasos koperkowy Tarsmak - wg uznaniacukier - 0,5 szklankioliwa - 2 łyżki
Przygotowanie:
Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz