Pasta orzechowa na przyjęcie
11/12/2012 - 11:58
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ser żółty - 100 gramtwaróg półtłusty - 100 gramjogurt naturalny - 2-3 łyżkiorzechy włoskie łuskane - 70 gramsól, pieprz do smakunatka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.
Wykonanie:
Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
dużo- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz