Pasta orzechowa na przyjęcie

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ser żółty - 100 gramtwaróg półtłusty - 100 gramjogurt naturalny - 2-3 łyżkiorzechy włoskie łuskane - 70  gramsól, pieprz do smakunatka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie: 

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

 

 

Wykonanie:

 

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
dużo
Gastrosfera