Makaron w sosie czosnkowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

makaron - 1 paczkaserek topiony śmietankowy - 1 sztukaśmietana - 2 200 mlszynka - 15-20 dkgpieczarki - 3 sztukioregano -  szczyptaoliwa do smażenia

Przygotowanie: 

na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno pokrojo czosnek,

podsmażyć chwilę (nie na ciemno) na niewielkim ogniu

dodać pokrojoną w paski czy większą kostkę szynkę,

wymieszać 

dodać serek topiony

mieszać aż się rozpuści 

dodać śmietanę

mieszać aż wszystko się połączy

doprawić oregano

 

wymieszać z wcześniej ugotowanym makaronem (kształt i ilość wg uznania)

ja gotuję całą paczkę rurek

 

jeść ciepłe 

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Pereelka